маршрути по крайбрежието

Устието на р.Велека (Северен плаж) - разположен е в началото на с.Синеморец. Изключително атрактивна плажна ивица, легнала между тихите води на р.Велека и вълните на Черно море.

Царско кладенче - 6 км срещу течението на р.Велека. Приятна местност с добре уреден заслон. Възможност за пикник. Едно от любимите места за лов на Цар Борис.

Залив Бутамята - разположен на 200 м от Комплекс "Доминго". Голяма и широка пясъчна ивица. Предлагат се всички удобства на съвременния плаж - чадъри, шезлонги, заведения за хранене и др.плажни разнообразия.

Плажна ивица Липите - в южния край на Бутамята започва пътека, поемете ли по нея ще стигнете до плажната ивица Липи. Приятно място за тези, които предпочитат усамотението.

Нос Листи - на един 1 км след Липите продължавате и ще стигнете до Листи. Тук плажът е малък и закътан. Местните рибари идват тук за паури ( големи раци...).

Нос Силистар и залив Силистар - намират се на около 6 км от с.Синеморец в посока с.Резово. Нос Силистар е разположен в защитената природна забележителност Докузак. Стига се с кола.

Залив Силистар - най-приказния плаж. Тук морето е тихо и морската вода прозрачна.

Нос Кастрич - разположен е на юг от залив Силистар, отстоящ на 3 км северно от с.Резово. Тук се намира малка крепост с правоъгълен план ( 20 Х 30 м ). Според някои тук се е намирала средновековната крепост Кастрицион. В този район има надгробни могили.Намира се в охраняемата гранична зона.

Село Резово - разположено е на 12 км на юг от Синеморец. Основано през 1905 г на брега на Черно море и устието на р.Резовска селището е най-южната точка по черноморското ни крайбрежие. Естествена природна граница с Турция е Резовската река. От българският бряг се вижда селцето Бенедиг (Стефаново). Достъпно е само с автомобил .
В охраняемата гранична зона. Носете документ за самоличност.